Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Καραμελωμένα μήλα με παγωτό


Υλικά για 4 άτομα

50 γρ. βούτυρο, αγελάδος
4 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
3 κ.σ. ζάχαρη, καστανή
3 κ.σ. κονιάκ
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, απλώνουμε τα μήλα ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα μήλα ζεστά με παγωτό βανίλια.

Tips

Στο γλυκό αυτό ταιριάζουν, επίσης, η κανέλα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά και η βανίλια και ο αστεροειδής γλυκάνισος, τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.
Την ίδια συνταγή μπορούμε να τη φτιάξουμε με κυδώνια ή αχλάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου