Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ρύζι τηγανιτό


Υλικά:
2 καρότα
2 κούπες φασολάκια
1 κούπα αρακά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 αυγά
1 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
½ κ.γ θυμάρι
½ κ.γ δενδρολίβανο


Εκτέλεση:
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καρότο σε κομματάκια, τα φασολάκια σε δύο ή τρία κομμάτια το καθένα, ανάλογα με το μέγεθος  τους και τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρές λωρίδες.
 
Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Η αναλογία ρύζι νερό είναι 1 προς 2. Προσθέτουμε λοιπόν τις 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πιει σχεδόν όλο το νερό του, σβήνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε.
 
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα φασολάκια, τον αρακά και τα καρότα και προσθέτουμε νερό, τόσο που να τα σκεπάζει. Βράζουμε τα λαχανικά μας για να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε.
 
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά μας. Τα σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε το ρύζι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε καλά να ψηθούν τα αυγά και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου