Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Χοιρινά φιλετάκια αλα κρεμ





Χοιρινά φιλετάκια


Κόβετε τα φιλετάκια σε μικρά κομματάκια, τα πασπαλίζετε με τις 2 κουταλιές της σούπας  Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τα τηγανίζετε  σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά. Τα βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρείτε ζεστά.
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό και διαλύετε το υπόλοιπο κορν φλάουρ.
Προσθέτετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το κρασί και το μπράντυ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού μαραθούν, προσθέτετε το μίγμα της σάλτσας που ετοιμάσατε και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα φιλετάκια να πάρουν και αυτά βράση. Αν θέλετε πιο παχύρρευστη τη σάλτσα μπορείτε να διαλύσετε σε λίγο κρύο νερό, ακόμη μια κουταλιά της σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και να τη προσθέσετε στο κατσαρολάκι, αφήνοντας να πάρει βράση.
Σερβίρετε τα φιλετάκια συνοδεύοντάς τα με ρύζι.

Τα μικρά μας μυστικά
Για να μείνουν ζουμερά και να μη στεγνώσουν τα χοιρινά φιλετάκια, όταν θα τα τηγανίσετε δεν πρέπει να τα τσιμπάτε με το πιρούνι, αλλά να τα γυρίζετε με μια σπάτουλα.
  • 1 κιλό χοιρινά φιλετάκια
  • 3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξηρό άσπρο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μπράντυ
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα





Και μετά από τόσες υγιεινές προτάσεις, ας το ρίξουμε και λίγο έξω! Σήμερα σας έχω υπέροχη αρωματική πορτοκαλόπιτα! Πανεύκολο γλυκάκι με απλά υλικά, νοστιμότατο και εγγυημένα σουξεδιάρικο!Η συνταγή είναι από το υπέροχο μπλογκ της Ζαμπίας. Αξίζει να το δοκιμάσετε!Η μεθοδολογία είναι αυτή της πατσαβουρόπιτας και σε  αλμυρή έκδοση την έχει φτιάξει παλιότερα η αδερφούλα μου.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200ml ηλιέλαιο
200ml γάλα
200γρ. ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 baking powder
1 κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
400 ml νερό
400γρ. ζάχαρη
250ml χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το γάλα με το γιαούρτι. Κατόπιν ενσωματώνω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Στο μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην πίτα, την οποία έχω προηγουμένως κόψει σε κομμάτια. Κάνω υπομονή να ρουφήξει τα υγρά η πιτούλα και μετά ... αναστενάζουν τα πιρούνια! Καλοφάγωτη!

Αρωματικό ριζότο με πορτσίνι

Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγάκι που γίνεται γρήγορα απλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να είσαι πάνω από το τηγάνι μέχρι να μαγειρευτεί. Μικρή θυσία για ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα, δεν νομίζετε; Το αγαπημένο μου είναι μακράν το σημερινό: με ελάχιστα υλικά έχεις ένα πιάτο γεμάτο γεύση. Τα πορτσίνι τα λατρεύω για το μεθυστικό άρωμά τους, πραγματικά μεταμορφώνουν το ταπεινό ρυζάκι και το κάνουν λιχουδιά! 



Υλικά για 2 μερίδες:
250gr ρύζι για ριζότο
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
1 φλ. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα μανιτάρια στο κρασί για λίγες ώρες προκειμένου να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω. Το κρασί το σουρώνω και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζω το λαδάκι και σωτάρω για λίγο το ψιλοκομμένο σκορδάκι με τα μανιτάρια. Ρίχνω και το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γίνει διάφανο.
 Σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω μια κουτάλα ζεστό νερό ή ζωμό. Περιμένω μέχρι να σωθεί το νερό μέχρι την επόμενη κουτάλα και ανακατεύω τακτικά. Συνεχίζω μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι και να αποκτήσει μια υπέροχη κρεμώδη υφή. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και ρίχνω την παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!

Μύδια σαγανάκι όπως της Θεσσαλονίκης!!!

Μύδια σαγανάκι

Υλικά συνταγής: 

Φρέσκα καθαρισμένα μύδια :
500 γρ. (1 πακέτο) 


Χοντροτριμμένο τυρί φέτα:
250 γρ. 


Μουστάρδα:
1 κουταλιά σούπας 


Πράσινη καυτερή πιπεριά (τσούσκα):
1 ή λιγότερη, ανάλογα το γούστο 


Πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι:
1 μικρό 


Πιπέρι, αλάτι:
αν χρειάζεται και κατά το γούστο σας 


Ρίγανη:
1/2 κουταλάκι 


Ελαιόλαδο:
1/2 κούπα 


Ψιλοκομμένος μαϊντανός:
για γαρνίρισμα (προαιρετικά) 


Οδηγίες: 
1. Πλένετε τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Kαθαρίζετε την πιπεριά από τα σπόρια και την ψιλοκόβετε.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με την πιπεριά σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Όταν το νερό απορροφηθεί, ρίχνετε τα μύδια και μόλις βγάλουν τα υγρά τους προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσέξτε να μην παραβράσουν τα μύδια, γιατί θα σκληρύνουν. Kατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζεται αν θέλετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. 

Σπιτική λεμονάδα



Σπιτική λεμονάδα γεμάτη βιταμίνες. Αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό θα γίνει ακόμα πιο δροσιστική. Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία και μας κέρδισε αμέσως επειδή το λεμόνι δεν βράζεται και κρατάει όλη του την φρεσκάδα.
Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε, προσθέτετε την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την μέντα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Το αφήνετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα σουρώνετε ξανά με ένα λεπτό φίλτρο.
Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Για την πιείτε, βάζετε 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερού.
500 ml νερού χυμό λεμόνι
κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
προαιρετικά 2-3 φιλαράκια μέντας ή λουίζας
250 γρ. ζάχαρη
Έχω μειώσει στο μισό την ζάχαρη, και η διάρκεια ζωής του χυμού είναι 3 μήνες στο ψυγείο. Μπορείτε να την μειώσετε κι άλλο και να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ή να αυξήσετε την ζάχαρη (350 γρ.) και να αυξήσετε τον χρόνο διατήρησής του.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εύκολα και νόστιμα  κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα στην κουζίνα σας... 



Υλικά: 
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Αχλάδια βρασμένα στο μέλι με γιαούρτι και καρύδια

Αχλάδια βρασμένα στο μέλι με γιαούρτι και καρύδια...
Ένα πραγματικά αρχαιοελληνικό επιδόρπιο, θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα γεύμα βασισμένο στην ελληνική κουζίνα! 

Αχλάδια βρασμένα στο μέλι με γιαούρτι και καρύδια

Συστατικά συνταγής

  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ½ λεμόνι
  • 1 φέτα λεμονιού
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό γλυκό της Θεσσαλονίκης με έναν σχετικό βαθμό δυσκολίας γι΄αυτό θεωρήσαμε σωστό να έχετε και μια εικονική επαφή της διαδικασίας του... Ορίστε λοιπόν...  Τρίγωνα Πανοράματος!!!

         


Και το αποτέλεσμα....


Υλικά

16 φιλα μπακλαβά 34*43 εκατοστά
200 γρ. λιωμένο βούτυρο για να αλείφετε τα φίλα

Για την κρέμα

5 κουτ. σούπας corn flour
4 κροκάδια
750 ml. γάλα
10 κουτ. Σούπας ζάχαρη
2 σακουλάκια βανίλια
50 γρ. Βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σιρόπι

450 γρ. Ζάχαρη
250 ml. νερό
2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Για περισσότερη μυρωδιά μπορείτε να βάλετε τρήμα από ένα πορτοκάλι ή κανέλα εγώ δεν έχω βάλει

Προετοιμασία

Γυρίζετε το φίλο του μπακλαβά έτσι ώστε να είναι πάνω και κάτω η πιο στενή πλευρά. Αλείφετε το φίλο του μπακλαβά με το βούτυρο και το διπλώνεται προς την κορυφή στα μισά για να μίνι η πλευρά που είναι στεγνή από πάνω. Αλείφετε ξανά το φίλο με το βούτυρο και το ξανά διπλώνετε προς τα πάνω. Με την διαδικασία αυτή θα πάρετε μια λωρίδα. Γυρίστε την λωρίδα αυτή και διπλώστε το φίλο σας σε τρίγωνα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το φίλο που περισσεύει από κάθε τρίγωνο που θα κάνετε να το κόψετε. Τα τρίγωνα θα βγουν σε διάσταση περίπου 15 εκατοστών από την μια πλευρά και 10 από τις δυο άλλες πλευρές. Αλείφετε το κάθε τρίγωνο από πάνω πριν να το βάλετε να ψηθεί. Τοποθετείται χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και βάζετε τα τρίγωνα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρο στην μισή ώρα, μέχρι τα τρίγωνα να ψηθούν και να κοκκινίσουν καλά. Το ψήσιμο εξαρτάται από τον φούρνο μπορεί να χρειάζεται και πιο λίγη ώρα να ψηθούν. Όταν ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν κόβετε το πάνω μέρος από το τρίγωνο με ένα κοφτερό μαχαίρι και κάνετε μια τρύπα στο τρίγωνο.

Για το σιρόπι

Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού 5 λεπτά αφ' ότου βράσει το νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Με το ζεστό σιρόπι περιχύνετε τα κρύα τρίγωνα, βάζετε δυο κουτάλια σιρόπι στο κενό του τριγώνου. Αφήνετε τα τρίγωνα να κρυώσουν και τα μεταφέρεται σε στεγνό δίσκο.
Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε αυτή την διαδικασία επειδή τα τρίγωνα θα μείνουν τραγανά και δεν θα μαλακώσουν ούτε την επόμενη μέρα.

Για την κρέμα

Ανακατώνεται καλά μέχρι να σφίξουν το corn flower, τα κροκάδια,την βανίλια και λίγο γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε μέχρι να βράσει. Όταν το γάλα βράσει βάζετε μέσα το corn flower, το αφήνετε για 2-3 λεπτά στην φωτιά , κατεβάζετε το γάλα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και ανακατώνεται καλά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γεμίζετε τα τρίγωνα και τα βάζετε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Quiche Lorraine-Κισ Λορέν..Γαλλική τάρτα με τυριά και μπέικον!!!

 

Υλικά


Για την ζύμη

250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι

Για την γεμίση

250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία



Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μακαρονάδα του μαφιόζου!!!



Υλικά(4-5 άτομα): Για τα κεφτεδάκια:

Κυπριακές Σεφταλίες

Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλίες.... ρολάκια με κιμά δηλαδή από το πανέμορφο αυτό νησί..



Τι χρειαζόμαστε:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Cream Cake

Περιγραφή

Ένα υπέροχο ελαφρύ δροσερό απολαυστικό γλυκάκι για όλες τις μέρες του καλοκαιριού.


Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί κρέμα γάλακτος 350 γραμ.
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
1 1/2 πακέτο (250γρ) μπισκότα degistive (κατά προτίμηση με γεύση φράουλα)
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλική
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
200 γραμ. φρέσκες φράουλες
1 φέτα ανανά κομπόστα
1 κούπα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων καλά σουρωμένα

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα καλά. Σε μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 28 - 30 εκ. στρώνουμε και πατάμε καλά με το χέρι το μίγμα μπισκότου με το βούτυρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 4 λεπτά στους 160 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Όσο ψήνεται ζεσταίνουμε μισό ποτήρι νερό και διαλύουμε το ένα φακελάκι ζελέ, προσθέτουμε άλλο μισό ποτήρι κρύο νερο. (προσοχή εδώ δεν χρησημοποιούμε την δοσολογία νερού που αναγράφετε στο κουτί ζελέ)
  3. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλική και τις βράζουμε για 2 με 3 λεπτά το πολύ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την χτυπάμε σε σφιχτή κρέμα, όχι σαν σαντιγύ. Αφαιρούμε το σιρόπι από τις φράουλες και τις χοντροκόβουμε στο μούλτι, μια δυο στροφές όχι πολύ.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά και τις φράουλες, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα να δέσουν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζελέ φράουλας, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα.
  7. Ρίχνουμε το υλικό μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει η κρέμα καλά.
  8. Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το άλλο φακελάκι ζελέ όπως αναγράφεται στη συνταγή του πακέτου και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.
  9. Αφού έχει παγώσει η κρέμα μας βάζουμε στο κέντρο τη φέτα ανανά, και γύρω γύρω στρώνουμε την κομπόστα φρούτων να καλύψουν όλη την επιφάνεια της κρέμας. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το υγρό ζελέ με προσοχή να μην μας φύγουν τα φρούτα και χωρίς να το κουνάμε πολύ το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  10. Βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέσα σε ένα ταψί και αφαιρούμε το τσέρκι. Καλή σας απόλαυση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις φράουλες τις βράζουμε με τη ζάχαρη για να σπάσει η χαρακτηριστική ξινίλα της φράουλας, αν όμως σας αρέσει μην τις βράσετε, απλά αντικαταστήστε τη ζάχαρη κρυσταλική με άχνη και βάλτε την στην κρέμα γάλακτος μαζί με την υπόλοιπη. 



Η αξία του γάλακτος

Γάλα: λευκός θησαυρός


Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, και άλλοι δεν  θέλουν ούτε να το μυρίσουν. Έχουν δοθεί πολλές μάχες μεταξύ γονιών και παιδιών για ένα ποτήρι! Μιλάμε για μια από τις πιο πλήρεις και θρεπτικές τροφές, το γάλα!

Choco-bananaki!!!

Περιγραφή

Ενα τέλειο γλυκό ψυγείου, πανεύκολο και πεντανοστιμο! Σε βγάζει απ' τή δύσκολη θέση των απρόσμενων καλεσμένων! Όλα σε ενα μιξερ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο digestive
  • 3-4 ώριμες μπανάνες
  • 1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
  • 1 κουτί μορφατ (στο τσιγκινο κουτί)
  • μια χούφτα τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολατας
Γλασο:
  • 1 κουβερτουρα 125 γρ.
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το ζαχαρουχο με την μορφατ μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα τα digestive σπασμένα αρκετά με τα χέρια μας.
  3. Επειτα ρίχνουμε τις ψιλοκομμενες μπανάνες και την τρούφα.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα για να ομογενοποιηθει με μια σπατουλα.
  5. Το βάζουμε σε ένα ωραίο πυρεξ και έτοιμο για ψυγείο.
  6. Για το γλασο, βάζουμε σε μπεν μαρί η κουβερτουρα με τη κρέμα γαλακτος μέχρι να γίνει ωραία γυαλιστερη κρέμα γκαναζ.
  7. Ρίχνουμε την γκαναζ πάνω στο γλυκό μετά από κανένα 15λεπτό που έχει μείνει στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πιστέψτε με οι μεγάλοι το αγαπουν, τα παιδιά το λατρευουν. Θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδια !



Κορμός Σοκολάτας η αλλιώς μωσαϊκό στην κουζίνα σας...!!! 

 

Υλικά:

  • ½ βιτάμ σοφτ
  • 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.
Σερβίρετε κρύο!!! 


Καλή Επιτυχία!!!! 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Eργολάβοι γλυκό!!!!

Μπορεί να μην έχει σοκολάτα αλλά είναι τόσο γευστικό... απολαύστε το!!! 


Υλικά:

6 φλυτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 ασπράδια
4 βανίλιες

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλλια
Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά
Πλάθετε σε στενόμακρα κουλουράκια σαν δάχτυλα
Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί
Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου


Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Γλυκό με μπισκότα, φράουλες και κακάο!!!

Υλικά
 3/4 φλ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματιου
1 KOUΤ. λικέρ τσέρι
1 KOUΤ. γλ. άρωμα βανίλιας
1 φλ. κρέμα γάλακτος
42 μπισκότα βουτύρου
6 φλ. φράοuλες
3 KOUΤ. κακάο σε σκόνη
1 KOUΤ. ζάχαρη άxνη
Φράοuλες σε φέτες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το λικέρ τσέρι και το άρωμα βανίλιας να γίνουν απαλό μίγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να «σφίξει» και να αφρατέψει και ανακατεύετε με το μίγμα της ζάχαρης. Σκεπάζετε τη βάση από ταψί με τα μισά μπισκότα κόβοντας μερικά από αυτά στη μέσπη η σε μικρότερα κομμάτια, για να μην αφησετε κενά μεταξύ τους.Τακτοποιείτε τις μισές φράουλες επάνω στα μπισκότα και τις αλείφετε με τη μιση κρέμα. Πασπαλίζετε με το μισό κακάο και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Σκεπάζετε με διαφανη μεμβράνη και βάζετε ατο ψυγείο για 4-6 ώρες. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, γαρνίρετε με φράουλες σε φέτες και σερβίρετε.

Σουφλέ με 4 τυρια



Υλικά

1Ο φέτεs ψωµί του τοστ χωρίς κόρα
1 1/2 φλιτζάνι παρµεΖάνα τριµµένη
1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριµµένη
1 1/2 φλιτζάνι έµενταλ τριµµένο
1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριµµένο
6 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέµα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή

Κόβουμε το ψωµί σε κύΒους. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα πυρίµαχο σκεύος Νο 22 και στρώνουμε το µισό ψωµί. Βάζουμε σε ένα µπολ τα τριµµένα τυριά και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε λίγο µείγµα από τα τυριά πάνω στο ψωµί, στρώνουμε πάλι ψωµί, τυρί, ψωµί και τα υπόλοιπα τυριά, µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε τα αυγά στο µπολ του µίξερ και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, τnv κρέµα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε το µείγµα µε τα τυριά. Σκεπάζουμε το σουφλέ και το αφnνουμε να "σταθεί" για 1 ώρα. Το ψnνουμε σε προθερµασµένο φούρνο oτouς 180 Βαθµούς για 40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.

Καλοκαιρινές πένες με ντομάτα και φέτα!!

Πρόκειται για μία συνταγή με άρωμα Ιταλίας!!!!




Υλικά

8 ώριμες ντομάτες
500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
200 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
4 κουτ. ελαιόλαδο 
2 πράσινες πιπερίες
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε τις ντομάτες σε ταψί και τις περιχύνετε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ψηνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν και να καεί η εξωτερικη τους φλούδα.Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά και σουρώνετε. Αδειάζεται πάλι στην κατσαρόλα που έβρασαν. Με πιρούνι λιώνετε τις ντομάτες και τις βάζετε στα ζυμαρικά. Προσθέτετε τη φέτα και τις ψιλοκομμένες πιπερίες , ανακατεύετε απαλά, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε. 

Καλή Επιτυχία!!!!

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κρέμα καραμελέ

Ένα εύκολο και απλό γλυκό... Έτοιμο σε 5΄ λεπτά με πολύ λίγα υλικά!!!




Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 βανίλλιες
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:

Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.

-Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει

-Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα

-Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε

-Βάζετε το γάλα να κάψει

-Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια

-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς

-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια

-Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας

-Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου

-Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει

-Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει


-Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι 


Ρολό κοτόπουλο με ζαμπόν και κασέρι!!!!

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με κασέρι και ζαμπόν

Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο  με τη πέτσα
100 γρ. κασέρι
2 φέτες ζαμπόν
Για την επικάλυψη
1 κ. γλ. Πάπρικα
½ κ. γλ. μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
¼ φλ. Λάδι
Εκτέλεση
Ζητάμε από το κρεοπώλη να τυλίξει σε δίχτυ το κοτόπουλο  με τη πέτσα και να βάλει μέσα το τυρί με το ζαμπόν.
Βάζουμε σε ένα ταψί το ρολό και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 180ο με αέρα.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε με το μίγμα .
Ψήνουμε για 20 λεπτά και το βγάζουμε από το φούρνο.  Αφήνουμε κρυώσει και βγάζουμε το δίχτυ. Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες. 


Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Κοτόπουλο με μανιτάρια αλλά κρέμ...

Ένα νοστιμότατο πιάτο, εύκολο και πάνω απ΄όλα γρήγορο..
  



Yλικά για 6 άτομα

1 κοτόπουλο περίπου 1 - 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
1 κεσεδάκι μανιτάρια
1 κεσεδάκι μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη τομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη - 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού - 1 φλιτζ. καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Tips

Δεν χρειάζεται γαρνιτούρα, είναι πλήρες. Mπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο κρεμμύδι στο μαγείρεμα.

Eκτέλεση:
Kαθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Aν είναι μικρά τα αφήνετε όπως είναι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε καλά.
Σοτάρετε πρώτα τις μερίδες του κοτόπουλου και τις βγάζετε μόλις ροδίσουν ελαφρά.
Pίχνετε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύετε μέχρι να τραβήξουν τα πολλά υγρά.
Ξαναβάζετε μέσα το κοτόπουλο και προσθέτετε το σκόρδο και την τομάτα.
Aνακατεύετε ελαφρά.
Pίχνετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.
Mαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρασί.
Συνεχίζετε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά.
Mόλις τα υλικά μαγειρευτούν, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013


Πρόκειται για ένα νόστιμο και καλοκαιρινό υγρό κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα μπανάνα...



Υλικά
Για τη μαρμελάδα μπανάνα
  • 1 κιλό μπανάνες (καθαρό βάρος)
  • 100 γρ. νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. φρέσκος χυμός λεμόνι
  • 100 γρ. ρούμι (κατά προτίμηση μαύρο) ή κονιάκ
Για το κέικ
  • 250 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 65% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • αλεύρι για τη φόρμα

Προετοιμασία 50΄ Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 25΄


   


ΔιαδικασίαΜαρμελάδα μπανάνα: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ζυγίζουμε να είναι ακριβώς 1 κιλό. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Οταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. 

Κέικ: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων (για 1 λεπτό στα 600 W ανακατεύοντας ενδιαμέσως για να μην καεί η σοκολάτα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 20 εκ. και ύψους 7 εκ.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με αυγοδάρτη και τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Βυθίζουμε στο κέντρο του γλυκού ένα μαχαίρι. Αν βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη άψητης ζύμης, είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρήσει την υγρασία του. Οταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Στην επιφάνεια αυτού του κέικ δημιουργείται μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με τη μαρμελάδα μπανάνα